Hogyan készüljünk az Assesment Centerre?

írta: Tóth Irén dátum: 2009. február 6. 05:29:59
Címkék: AC, Assesment Center, kiválasztás

Egy nap, amitől még a bátrabb pályázók is elbizonytalanodnak, egy nap, ahol majdnem minden kiderül. Sokan okkal, vagy ok nélkül félnek a kiválasztási eljárásban alkalmazott AC-től, vagyis az értékelő központtól, ahol már nem elegendőek a jól begyakorolt válaszok, és a szépen megírt önéletrajz. Megfelelő felkészüléssel ez az akadály is vehető, itt azonban már nem elegendőek a közismert álláskeresési tanácsok.

Az AC – vagyis kiválasztási központ – fő célja, hogy a potenciálisan alkalmas jelöltek személyiségét, képességeit, szituációkban való viselkedését, vezetői affinitásait, konfliktuskezelését különféle gyakorlatokon keresztül felmérje. Ennek eredménye után sokkal pontosabb kép alakul ki a jelentkezőről, a munkáltató sokkal inkább meg tudja ítélni, hogy valóban beleillik-e majd az új kolléga a csapatba - itt bizony könnyen kibukhat, ha korábban szépítette valaki a szakmai múlttal, képességekkel kapcsolatos adottságait.

Sokszor simán meg lehet úszni

Rengeteg esetben a vállalatok nem szerveznek ilyen felvételi kört, még a komolyabb pozíciókra sem, egyrészt azért, mert próbálnak a kiválasztást végzők saját tapasztalataikra, ismereteikre hagyatkozni, másrészt pedig azért, mert az AC megrendezése nem kifejezetten olcsó, viszont annál időigényesebb dolog. Leginkább az értékesítői-vezetői munkakörökben szokták alkalmazni, illetve olyan területeken, ahol fontos, hogy a jövendő munkavállaló rendelkezzen bizonyos képességekkel.

http://allas.mfor.hu/oneletrajz.html


Általában ezt a kört – ha egyáltalán adnak az interjúk folyamán gyakorlati feladatot – a többség egy-két szituációs játékkal, prezentáció kérésével letudja, már ezek alapján is sok minden kiderül (például az, ha valaki nem tud emberek előtt beszélni, illetve kommunikálni). Az AC ezzel szemben egész napos program, ahol számtalan szempontot figyelnek, még azokat is, amire nem is gondolna az ember.

Nem lehet rá készülni, de mégis

Egybehangzó vélemény, hogy az AC-ra nem igazán lehet készülni. Klasszikus értelemben valóban nem, de azért meg lehet tenni néhány előkészületet annak érdekében, hogy az interjú minél sikeresebb legyen. Első körben érdemes használni a világhálót, ahol némi kutakodás után meg lehet találni pár típusfeladatot, amikhez könnyen lehet, hogy kísértetiesen hasonló feladatokkal lehet majd szembesülni élesben a megmérettetéskor.

A készülés fontos eleme, hogy az AC-re érdemes kipihenten érkezni, mivel itt egész nap folyamatosan koncentrálni, figyelni és viselkedni kell. Kialvatlanul, karikás szemekkel szinte felesleges is elmenni, könnyen lehet, hogy a harmadik-negyedik gyakorlatnál már a végére ér a koncentrálóképesség, nem beszélve arról, hogy az ilyesmit az általában többtagú értékelő-csoport meglehetősen gyorsan kiszúrja. Lényeges szempont az is, hogy a legtöbbször ugyan elegánsan kell öltözni, azonban ügyelni kell arra, hogy a viselt ruha még délután 3-kor is nagyjából jól álljon a pályázón, és ne legyen terhes a viselése – gondolva itt mondjuk a kicsit szűkebb öltönyre…

Tükröt állítani

Előző este már valóban nincs sok értelme gyakorolni, azonban a megelőző pár napban akár tükör, akár videokamera, akár egy barát segítségével érdemes tesztelni azokat a képességeket, amiket az AC-n is vizsgálhatnak. Érthetően beszélünk, nem túl gyorsan? Milyenek a gesztusaink? Tudunk-e több ember előtt zavar nélkül beszélni, akár rögtönözni egy-egy témában? Beszélgetés közben felvesszük-e a szemkontaktust másokkal, vagy inkább lenézünk a földre? Mind-mind apró jelek, melyeket a tapasztalt AC értékelők észre fognak venni.

Ha vezetői pozícióról van szó, nyugodtan felkészülhetünk arra, hogy ezzel kapcsolatban is lesznek gyakorlatok. Ez főleg akkor tud nagyon kellemetlen lenni, ha korábban nem láttunk még el ilyen tevékenységet, így fogalmunk sincs, hogyan kell elsimítani egy vitás helyzetet, utasítani egy kollégát, vagy számon kérni egy munkát. A tapasztalat hiányát ez esetben – legalább alapszinten – akár egy rövid vezetői módszerekről szóló könyv elolvasásával is pótolhatjuk, tömegével kelletik magukat a könyvesboltban az ilyen jellegű irodalmak.

Az AC előtti percek

hirdetés
Elkésni állásinterjúról sem a legjobb ajánlólevél, de az AC-nél még kellemetlenebb. Tapasztaltabb HR-esek ezért a valódi kezdés előtt jó fél-háromnegyed órával előbb odahívják a jelölteket, egyrészt hogy legyen egy kis idő ellazulni, másrészt, hogy bármilyen rendkívüli ok miatti késés ne okozzon fennakadást a programban. Ennek ellenére nem szabad kicentizni, akár egy órával korábban is ott lehetünk (sokszor az ilyesmit külső helyszínen tartják, például szállodában), egy kis sétával, ne adj isten cigarettával nyugtathatjuk magunkat – bent már erre nem biztos, hogy lehetőség lesz. Lehetőleg ne látványosan a bejárat környékén sétálgassunk, beleütközve az összes érkező értékelőbe, menjünk egy sarokkal vagy utcával odébb.


A korábbi érkezés azért is hasznos, mert megismerkedhetünk a többiekkel, amiből azonnal sokféle következtetést lehet levonni. Egy jó AC-n nem ugyanarra az állásra pályázókat eresztik össze, hanem különböző területek jelöltjeit, ezzel biztosítva, hogy mindenki magát mutassa, ne pedig egy feszült verseny alakuljon ki a különböző – ugyanarra az állásra – jelentkezők között. Mindez persze sok mindentől függhet, van ahol az AC már csak egy végső megerősítés, van, ahol még sok múlik rajta. Ha kiderül, hogy van konkurenciánk, beszélgessünk vele – sokan ilyenkor idegesek, maguktól mondják el gyenge pontjaikat, amit később ki tudunk használni.

A folytatásban: tipikus feladatok, rontási lehetőségek – hétfőn az Állásmustrán!


hozzászólások
berkalkulator az mforon
Olvasói sarok
[ 2009-03-30 ] Van értelme a szombati munkanapnak? - arató márk
"Kedves Irén! Teljesen egyetértek az írásával. Emell..."
[ 2009-02-11 ] Illemkódex konferenciákra - supahstar*
"Konferencián az otthagyott somlói galuskás tálak ellop..."
[ 2009-02-11 ] Mik a jó értekezlet titkai? - supahstar*
"Az enyém 3 órára is, bár az első 10 után már csukva va..."
További témák »
.