Cafeteria, mint bőségszaru – mit válasszunk?

írta: Tóth Irén dátum: 2009. január 28. 05:29:59
Címkék: cafeteria, munkahely, juttatások

Noha a válság miatt vélhetően idén sokaknak ismeretlen fogalom lesz a bónusz, illetve a bőséges béren kívüli juttatási rendszerből való választási lehetőség, sok nagyvállalatnál még mindig számos ilyen lehetőséggel kényeztetik az ott dolgozókat, ami mindkét félnek optimális: kevesebb (vagy semmi) adót nem kell fizetni egyes elemek után, illetve könnyebben lehet ilyen jellegű juttatásokat igényelni. Választani azonban nem mindig könnyű.

Szerencsés esetben a cafeteria-csomag magas bérszínvonal mellé jár társként – az ilyen állásokból van egyre kevesebb- máskor pedig az alacsonyabb havi jövedelmet kompenzálja a munkáltató a választható lehetőségek széles skálájával. Sokan azonban nem jól választanak, így előfordulhat, hogy csak év közben döbben rá valaki, hogy talán mégsem az adott kombinációt kellett volna erőltetni.

Mindig van határ

Általában a legtöbb esetben van egy felső határ, amilyen értékben a munkavállaló választhat a szűkebb, vagy bővebb juttatási listából. (Rendszerint úgy húzzák meg a határokat, hogy a lehető legkevesebb többletkiadása legyen a munkáltatónak). A juttatások a klasszikus hideg/meleg étkezési utalványtól a vállalati gépkocsiig terjednek, beosztástól illetve pozíciótól függően.

http://allas.mfor.hu/oneletrajz.html


Jellemző az is, hogy az eltérő pozíciókhoz eltérő cafeteria-csomagot állít össze a vállalat HR osztálya, több, mint a valószínű, hogy asszisztensként nem ugyanazokat a juttatásokat lehet igénybevenni, mint amelyekből valamelyik igazgató válogathat. Okos tervezéssel és számolással azonban a cafeteria „hozama” is maximalizálható.

Népszerűek a pénzre váltható elemek

Sok munkavállaló a legszívesebben a gyorsan pénzre váltható elemeket keresi és választja, ilyenek lehetnek például az étkezési, esetleg vásárlási utalványok, a ruhapénz, az internetutalvány, vagy például a már egyre szélesebb rétegek számára elérhető vállalati mobiltelefon, esetleg telefonszámla térítés. Mindezek azért jók, mert kvázi azonnal pénzt lehet látni belőle, vagyis egyfajta fizetés-kiegészítésként funkciónál.

Szintén népszerűek a különféle támogatások, mint például az albérleti vagy lakhatási támogatás (ritka), a tandíjfizetés átvállalása, a ruhapénz, vagy éppen az utazási támogatás – különösen ha ez a munkával valamilyen szinten összefügg. Sokan élnek a kedvezményes vállalati hitel, vagy céges gyorskölcsön, előleg lehetőségével. Az ilyen esetekben nagyon kell figyelni a feltételekre, előfordulhat, hogy pl. a tanulmányok finanszírozásához szerződést kell kötni a vállalattal, amiben kiköthetik, hogy utána még x évig a cégnél kell munkát vállalni, vagy pedig visszafizetni. Ugyanígy érdemes meggondoltan eljárni a céges hitelek esetében is – vannak olyan helyek, ahol az ilyesmit akár még hajlamosak el is felejteni – főleg, ha nem nagy összegről van szó – de előállhat olyan helyzet is, hogy a felvett hitelek vagy tandíjtámogatás visszafizetése az utolsó munkában töltött napon esedékessé válhat.

Hosszútávon is megéri tervezni

Akinek a cafeteria nem ahhoz szükséges, hogy napi megélhetését egészítse ki vele, érdemes a hosszú távú lehetőségekben is gondolkodni, ilyenek lehetnek például a különféle biztosítások, a kiegészítő nyugdíjbiztosítás, vagy éppen a számos egészségpénztár egyikének választása, de nem rossz az az opció sem, amikor arra nyílik lehetőség, hogy betegség esetén a táppénz és a munkabér közötti különbséget is kifizeti a munkáltató. Adott esetben vonzó lehetőség lehet a vállalati részvényvásárlás: ehhez érdemes egy pénzügyi szakember véleményét kikérni, hogy milyen kilátásai vannak a papírnak az értékpapírpiacon – bár általában a vállalati részvényjegyzés nem szokott rossz üzlet lenni.

Álmok álma: az autó

hirdetés
Sokan – főleg a mostani devizapiaci helyzetben –szívesen koptatnának vállalati autót a sajátjuk helyet. Ennek igénybevételi lehetőségre rengeteg megtakarítás jelenthet havonta, így amint lehetőség nyílik rá, nem szabad visszautasítani. Fontos azonban tisztázni, hogy pontosan mik a feltételek – a használatért cserébe levonnak-e a munkabérből, mi történik, ha biztosítási esemény következik be, mikor lehet használni, és mikor nem, kell-e menetlevelet vezetni, csak a miénk lesz az autó, vagy megosztva lehet használni.

Egyes esetekben arra is lehetőség van, hogy saját autónk után kaphassunk bizonyos támogatásokat, ha azt munkavégzésre is használjuk, de ez általában egyéni megállapodás kérdése. Ebben az esetben kilométer-elszámolás, benzinpénz, esetleg autópálya-matrica, szervizköltségek lehetnek az alku alapjai.

A cafeteria lehetőségek száma – mint ahogy fent is látható – szinte végtelen, a nehéz az, hogy olyan helyet találjon valaki, ahol minél több ilyen elem választható.


hozzászólások
berkalkulator az mforon
Olvasói sarok
[ 2009-03-30 ] Van értelme a szombati munkanapnak? - arató márk
"Kedves Irén! Teljesen egyetértek az írásával. Emell..."
[ 2009-02-11 ] Illemkódex konferenciákra - supahstar*
"Konferencián az otthagyott somlói galuskás tálak ellop..."
[ 2009-02-11 ] Mik a jó értekezlet titkai? - supahstar*
"Az enyém 3 órára is, bár az első 10 után már csukva va..."
További témák »
.