Van-e értelme a motivációs levélnek?

írta: Tóth Irén dátum: 2009. január 6. 05:29:59
Címkék: álláskeresés, motivációs levél, interjú

Sokaknak jelent gondot az álláshirdetésekben kért motivációs levél megírása, mely az esetek többségében semmi újat nem nyújt az önéletrajzon kívül, az esetek döntő többségében tele van közhelyekkel, és ráadásul sok HR-es még csak el sem olvassa. Kell-e egyáltalán motivációs levelet írni, és ha igen, hogyan?

„Célom egy dinamikusan fejlődő vállalatnál kiteljesíteni szakmai képességeimet és karrieremet” – ugye mindenkinek ismerős? Gyakorló HR-esek naponta százával is olvashatnak ilyen, illetve ehhez hasonló mondatokat, hiszen a sokszor kötelező kellékként elvárt motivációs levél a legtöbbször közhelyekkel van tele, új információt a pályázóról és annak személyiségéről nemigen tartalmaz, leginkább a joker-mondatokon felül, az önéletrajz főbb elemeit foglalja össze folyószövegben.

http://allas.mfor.hu/oneletrajz.html


Van, aki el sem olvassa

„Kérjük a motivációs levelet, de általában megy a kukába, maximum akkor nézzük meg – ezt sem mindig – ha már csak egy vagy két jelölt maradt a pozícióra, de általában sok újdonság nem szokott kiderülni. A motivációs levél maximum arra jó, hogy kiessen az a versenyből, aki még egy ilyet sem tud összehozni, vagy őrültségeket ír bele” – avatta be saját módszereibe az Állásmustrát egy, a neve elhallgatását kérő HR vezető.

Tapasztalatok szerint az interjúkon is ritkán szokott előkerülni ez a fajta írásmunka, hiszen a leendő vezetőket sokkal inkább érdekli a jelölt szakmai tapasztalata és addigi eredményei, ami a CV-ből tökéletesen kiolvasható. Több, általunk megkérdezett, interjúztatással gyakran foglalkozó vezető is osztotta azt az álláspontot, miszerint „egyszerűen nincs értelme végigolvasni a leveleket, majdnem mindegyikben ugyanaz van”. Mások szerint motivációs levélnek bőségesen elegendő a jelentkezéskor küldött e-mailbe beleírt 4-5 sor, felesleges azzal tölteni az időt, hogy legalább egy háromnegyed A4-es oldalt megtöltsön valaki. Inkább akkor szokott érdekes lenni a motivációs levél, ha egy-egy pozícióra viszonylag kevés jelentkezőt várnak, zártabb a szakma, vagy valaki olyan jelentkezik egy állásra, aki például a szakmában stabil szereplőnek tűnik egy másik vállalatnál.

Színház az egész világ

„A motivációs levél valami olyasmi, mint amikor azt a kérdést teszik fel az állásinterjún, hogy na de miért pont hozzánk szeretne jönni dolgozni?” – folytatja forrásunk. „Erre az esetek többségében az új kihívás, a karriercélok vagy éppen a szakmai kihívás a válasz, pedig mindenki tudja, hogy legtöbbször a fizetés, az előző munkahelyen ellehetetlenült helyzet, rossz kollégák, stresszes munkahelyi hangulat, vagy éppen az elviselhetetlen főnök az ok”. Ezek azonban éppen, hogy tabunak számítanak az interjúkon, ritkán kelt szimpatikus benyomást az a pályázó, aki rosszat mond előző pozíciójáról, ezért a legtöbben igencsak árnyalva próbálják mindezeket előadni.

Különösen mókás motivációs levelet kérni a „nem keresett” jellegű pozícióknál, ahova sokan jelentkeznek ugyan, de leginkább kényszerből, mint például bizonyos típusú teljesen jutalékalapú munkáknál. Ide szinte egyértelműen mindenki pénzt keresni szeretne menni, noha láttak már állítólag „életcélom, hogy elmerüljek a telefonos értékesítői munkában” jellegű motivációs levelet a kiválasztást végző munkatársak.

Ha mégis meg kell írni…

Komolyabb cégeknél, pozícióknál azonban mégiscsak alapelvárás a motivációs levél, ilyenkor nincs mese, nem elég az e-mailben a jelentkezéshez fűzött pár sor, amire rá lehet fogni, hogy ez a kért anyag. Amennyiben meg kell írni ezt a fajta kísérőanyagot, próbáljuk meg a következők figyelembevételével:

- kerüljük el a neten mindenhol megtalálható sablonokat, úgymint „célom,hogy egy dinamikusan fejlődő/prosperáló/növekvő/működő vállalatnál teljesítsem ki/fejlesszem/kamatoztassam/járuljak hozzá tehetségemet/munkámat/karrieremet/szakmai kompetenciáimat” – a nem kívánt rész törlendő;

hirdetés
- ne írjuk le összefüggő szövegben még egyszer az önéletrajzot, ez semmi újat és eredetit nem fog hozzátenni a pályázathoz, arra viszont kétségtelenül jó, hogy gyorsan megteljen az A4-es oldal. Ha a CV-ből idézünk, maximum a kulcselemeket vegyük át, leginkább a korábbi tapasztalatokat bemutatva;


- ha a váltás oka nem a pénz vagy az előző munkahelyről szükséges távozás, őszintén megírhatjuk, de ne essünk túlzásokba (jó lehet például: régóta érdekel a terület, a pozíció és a vállalat felkeltette érdeklődésemet, úgy gondolom, új módszerekkel tudnám segíteni ebben a vállalatot – rossz ötlet: gyermekkorom óta életcélom az X Zrt. munkatársa lenni);

- tegyünk bele valamilyen eredetiséget, olyan plusz információt, melyet esetleg a CV-nkben nem szerepeltetünk részletesen, egy-egy érdekesebbnek tűnő kérdést (pl. külföldi munka, izgalmasabb projekt) itt bővebben kibonthatunk;

- nem szükséges azonban sem a családi helyzetről, sem pedig egyéb, a jelentkezés szempontjából az esélyeinket rontó körülményeket szerepeltetni, például a nehéz gyerekkorról, vagy a sok évvel később megszerzett diplomáról.

Mindig alaposan olvassuk át a hirdetést, ha nem kérik a levelet, nem is szükséges elküldeni, az önéletrajz mindennél beszédesebb.


hozzászólások
berkalkulator az mforon
Olvasói sarok
[ 2009-03-30 ] Van értelme a szombati munkanapnak? - arató márk
"Kedves Irén! Teljesen egyetértek az írásával. Emell..."
[ 2009-02-11 ] Illemkódex konferenciákra - supahstar*
"Konferencián az otthagyott somlói galuskás tálak ellop..."
[ 2009-02-11 ] Mik a jó értekezlet titkai? - supahstar*
"Az enyém 3 órára is, bár az első 10 után már csukva va..."
További témák »
.