Amit le kell nyelnünk – furcsaságok az állásinterjún

írta: Tóth Irén dátum: 2008. november 20. 07:09:00
Címkék: állásinterjú, botrány, stresszinterjú, feladat

Sok történet kering főleg a fehérgalléros szakmában kínosabbnál kínosabb interjúkról, amikor a jelentkezőnek nagy önuralmat kellett tanúsítani annak érdekében, hogy ne mondja meg ott a helyszínen a véleményét. Sajnos, amíg a kínálat nagyobb, mint a kereslet, sok munkáltató kvázi bármit megtehet a jelöltekkel. Hogyan védjük ki az ilyen helyzeteket?

Még akkor is, ha az előzetes tájékoztatás során a cég megfelelően komolynak tűnik, a pozíció pedig szinte ránk van szabva, érhetnek bárkit izgalmas élmények az állásinterjú folyamat közben. Előfordulhat, hogy akár hosszú félórákat is várakoztatnak, azonnal egy megoldandó feladatot tesznek elénk, esetleg mindjárt egy 6-7 fős interjúztató bizottság előtt találjuk magunkat, de nem ritka az sem, hogy a helyszínen derül ki, hogy kicsit mást takar a pozíció, mint amire jelentkeztünk. Vagy éppen már szinte be is van töltve.

Az ideje csak a főnöknek drága?

Gyakori eset, hogy – bár a jelentkezőtől elvárják, hogy pontosan érkezzen – a céget képviselő munkatársak különféle elfoglaltságai miatt akár fél-háromnegyed órát is várakoztatják a jelöltet – jobb esetben egy tárgyalóban, rosszabb esetben a forgalmas recepciónál. Ennek természetesen lehetnek objektív okai, de az is előfordulhat, hogy nem sikerült időben befejezni a közös ebédet a munkatársaknak, ezért kell várnunk. Ha nagyon akarjuk az állást, akkor érdemes kivárni, ha annyira nem fontos a dolog, van már alakulóban lévő ajánlatunk, akkor 30 perc várakozás után nyugodtan köszönjünk el, esetleg kérjünk új időpontot, elfoglaltságunkra hivatkozva – ezzel ugyan lehet nem fogjuk túl alkalmazkodó és rugalmas ember képét mutatni, viszont deklarálhatjuk, hogy azért mindent velünk sem lehet megcsinálni.

Természetesen, ha a hosszú várakozásról érkezéskor, elfogadható indokkal tájékoztatnak, érdemes felajánlani, hogy az új időpontban visszatérünk. Nincs rosszabb ugyanis, mint unatkozni a recepción – bár a várakozás alatt sok érdekeset megtudhatunk a cég belső életéről.

Lenne itt egy gyors feladat

Előfordulhat, hogy mindjárt egy megoldandó problémát tesznek elénk, tesztelve képességeinket. Ez a közvetlen vezetővel történő személyes találkozó után szokott csak inkább megtörténni, de mindenhol érhetik az embert meglepetések. Ne utasítsuk el azonnal a feladatot, nézzük meg miről van szó. Ha első látásra is hosszabb időt vesz igénybe (több, mint 1 óra), vagy láthatóan ötleteket próbálnak szerezni – és minderről előtte nem tájékoztattak bennünket – időhiányra hivatkozva javasoljuk, hogy a feladatot elvisszük, és 1-2 napon belül visszaküldjük.

Különösen akkor érdemes résen lenni, amikor pl. új piaci réseket kellene találnunk – könnyen lehet, hogy tényleg csak néhány friss ötletre kíváncsiak – ingyen. Otthon, nyugodt körülmények között megoldhatjuk a kapott problémát, vagy dönthetünk úgy, hogy inkább nem adjuk ki ötleteinket.

Jó zsaru, rossz zsaru – stresszinterjú

Bizonyos pozíciókban előfordulhat, hogy egy úgynevezett stresszinterjúnak vetik alá a jelentkezőt. A módszerről a szakma eltérő véleménnyel van, lényege, hogy kellemetlen, provokatív kérdéseket kapunk, így tesztelve reakciónkat különleges, feszült helyzetekben. Az ilyen interjún általában többen kérdeznek, egyikük jellemzően durván, míg egy másik interjúztató inkább megértőbben.

Sajnos azonban a stresszinterjú fogalmát nem mindenhol értelmezik jól, és a végén elfelejtik feloldani a helyzetet, vagy túlságosan is durva irányba mennek el. Ha „Ugyan miből gondolja, hogy maga képes lenne itt bármi értelmeset csinálni”, vagy „Az eddigi munkája gyakorlatilag semmit sem ér, hogy mert ide jelentkezni” jellegű kérdéseket tesznek fel, egészen nyugodtan álljunk fel és köszönjük meg a lehetőséget, jelezve, hogy ilyen hangulatú cégnél egyáltalán nem kívánunk dolgozni – emelt fővel távozhatunk. (Persze, ha azonnal kell a pénz, más a helyzet….).

Ha végigcsináljuk a stresszinterjút, végig őrizzük meg a nyugalmunkat, hiszen pont azt nézik, mennyire hamar veszítjük el a türelmünket. Semmiképpen ne veszítsük el önbizalmunkat, provokatív kérdésre akár másik, finoman provokatív kérdéssel is felelhetünk.

Egy kicsit másról lenne szó…

hirdetés
Különösen kisebb vállalkozásoknál jellemző, hogy a jól hangzó névvel és feladatkörökkel ellátott pozíció valójában valamilyen alacsonyabb rendű munkát takar – mint például mindenes helyett logisztikai manager, értékesítő helyett projekt és ügyfélkapcsolati manager, recepciós helyett irodavezető – a sort még hosszan lehetne folytatni. Ha nem egyértelmű a dolog, kérdezzünk bele a pontos teendőkbe, és részletekbe – ha pedig kiderül, hogy mi nem erre vágyunk, nyugodtan véget vethetünk az állásinterjúnak.


Szintén gondolkozzunk el, ha „kreatív” fizetési feltételeket ajánlanak – zsebbe az egész, vagy minimálbér + zsebbe konstrukció, ezek ugyan lehet, adószempontból jól hangzanak, de hosszú távon, nem biztos, hogy jól fogunk járni velük. Ha például azt ajánlják, hogy „hozzon valakitől egy számlát” arra fizetünk, jusson eszünkbe, hogy ez esetben saját magunk után kell majd – nem is kevés – TB járulékot befizetni.


hozzászólások
berkalkulator az mforon
Olvasói sarok
[ 2009-03-30 ] Van értelme a szombati munkanapnak? - arató márk
"Kedves Irén! Teljesen egyetértek az írásával. Emell..."
[ 2009-02-11 ] Illemkódex konferenciákra - supahstar*
"Konferencián az otthagyott somlói galuskás tálak ellop..."
[ 2009-02-11 ] Mik a jó értekezlet titkai? - supahstar*
"Az enyém 3 órára is, bár az első 10 után már csukva va..."
További témák »
.