Az interjú első percei – ahol minden eldőlhet

írta: mfor.hu szerk dátum: 2008. november 14. 07:14:52
Címkék: állásinterjú

Ahogy egy önéletrajz elolvasására is alig jut fél-egy perc, a személyes állásinterjún is nagyon sok minden eldőlhet az első néhány pillanatban, amin később már csak nagyon nehéz fordítani. Az ilyenkor szükséges protokoll ismeretének hiánya, egy rossz megszólalás vagy egyszerűen csak egy szokatlan belépő nagyban hozzájárulnak a sikertelenséghez. Az Állásmustra megkereste a tipikus banánhéjakat, melyeken már a leendő főnök ajtajában el lehet csúszni.

Bár a HR-szakma számtalan „tudományos” eljárást és módszert ismer a személyes interjúk értékeléséhez, be kell látni, hogy mindannyian emberek vagyunk, és akarva-akaratlanul szubjektív szempontok alapján döntünk, igaz ez sok munkáltatóra is. A fehérgalléros szakmában sok történet forog közszájon fényképek alapján döntő HR-esekről is vezetőkről, de ha sikerült eljutni a céghez interjúra, ott is sok szubjektív elemre kell figyelni a teljes siker elérése érdekében.

http://allas.mfor.hu/oneletrajz.html


Mivel ma már a közepes cégeknél is legalább kétkörös a személyes interjú, alapvetően két szituációt érdemes megvizsgálni, az első találkozást a cég HR-eseivel, illetve az első személyes találkozást a leendő vezetővel (vagy vezetőkkel). Sok esetben egy fejvadász cégnél lezajló beszélgetés is megelőzi mindezeket, ezekre azonban sajátosságai miatt külön cikkben térünk majd ki.

Amikor még nincs ott a főnök

A tipikus első körös interjú nem szól másról, minthogy a HR-es kiszórja azokat a jelentkezőket, akik ugyan viszonylag jó önéletrajzot adtak be, de valamilyen más szempontból mégsem felelnek meg, például nem tudnak kommunikálni, vagy nem illenek bele a csapatba, esetleg irracionálisan magas bért kérnek. Ezen az interjún lehet, hogy már részt vesz egy szakmai ember is, de azoknál a pozícióknál, ahova sokan jelentkeznek, ez általában ritkaság, a szórást rábízzák a HR osztályra.

A HR-essel való találkozásnál a fő cél, hogy elérjük a szimpátiáját, illetve meggyőzzük arról, hogy szakmailag megfelelünk az adott feladatnak. A legtöbb esetben a toborzó szakember csak nagy vonalakban tudja, miről szól a pozíció, így nem valószínű, hogy nagyon mély szakmai kérdéseket is fel fog tenni. Annál több „HR kérdés” várható – például, a klasszikus „hogyan látja magát 5 év múlva”, amire valószínűleg sok személyzetis sem tudna mit válaszolni – ennek ellenére mi ne ott kezdjünk ezen gondolkodni.

Bemelegítés – már itt elronthatjuk

Noha az ilyen interjúkra vonatkozó felkészítő anyagokkal tele a padlás, érdemes nem félvállról venni. Lehetőleg ne felejtsük el a HR-es nevét, és ne késsünk el, köszönjünk a recepciósnak, öltözzünk fel szépen elegánsan, még akkor sem baj, ha üzleti öltözetben vagyunk, ha a cégnél egyébként ez nem előírás. Az első néhány percben valószínűleg csak egy bemelegítő beszélgetés zajlik, vagy általánosságokat fognak kérdezni tőlünk (legyenek válaszaink a hogyan telik a mai napja, mit fog ezután csinálni, mit szól ahhoz a hírhez, hogy…) típusú kérdésekre – főleg utóbbinál, ha botladozva reflektálunk, gyorsan kiderülhet általános tájékozatlanságunk.

Próbáljunk már az elején egy mosollyal, egy humoros, a helyzetet oldó megjegyzéssel szimpatikussá válni, ne legyünk kukák, de nem is kell sokat beszélni még az elején, úgyis először a pozíciót ismertetik. Ha a HR-es hölgy – nagyon óvatosan – az elején még bókolhatunk is, de ezt csak akkor tegyük, ha értünk hozzá, különben mesterkéltnek, művinek hat. Dicsérhetjük az első percekben a székházat, a belső kialakítást – ez jó témát adhat a bemelegítéshez, és mutatja érdeklődésünk.

Ha úgy látjuk, hogy szimpatizál velünk az interjúztató – ez az első 5 percben azért lemérhető – egy kicsit (nagyon kicsit) lazábbra is válthatunk majd, a valószínűleg naponta ezerszer hallott „dinamikus, fejlődő cégnél szeretném kiteljesíteni karrierem” helyett értékelni fognak egy kis egyediséget.

Az oroszlán barlangjában

Eljött az igazság órája – szembesülni kell a leendő vezetővel. Ha a HR-es szimpatikusnak talált minket, lehet, hogy ellátott – akár a sorok közé rejtett – hasznos tanácsokkal, hogy mire allergiás leendő vezetőnk (pl. a késésre), vagy éppen hány fős interjúztató-bizottságra számíthatunk – egészen más stratégia kell egy kétfős interjúra, mint amikor 6-an néznek velünk szembe.

Ide feltétlenül érkezzünk kipihenten és frissen – ha a HR-es nem is kérdezett bele szakmai dolgokba, itt bele fognak. Nagyon figyeljünk, mert rövid idő alatt sok nevet kell majd megjegyeznünk, és sok ember fog néhány másodperc alapján ítélni. Megérkezés után először valószínűleg a már ismert HR-essel, vagy az adott vezető titkárnőjével találkozunk – ha neki nem vagyunk szimpatikusak, nagyban csökkenhetnek az esélyeink, ezért legyünk udvariasak, engedjük előre, és legyen valamilyen semleges időkitöltő szövegünk amíg felérünk – kapcsolódhat a céghez vagy a székházhoz szintén, de ne túl erőltetetten. Nem mindig fogják megkérdezni, hogy kívánjuk-e a toalettet igénybe venni, intézzük el előtte. Hideg időben problémás lehet a kabát – körülményes letenni, lehet épp nincs is hova, ha van rá lehetőség, hagyjuk kint az autóban, ugyanígy tömött pénztárca, cigarettásdoboz se kandikáljon ki a zakózsebekből.

Belépéskor engedjük előre a háziakat, és magabiztosan, mosolyogva lépjünk be, fogjunk kezet, mutatkozzunk be, és mi is nagyon figyeljünk a nevekre. Ha többen vannak, a legmagasabb rangú fogja kezdeni a bemutatkozást, a végén pedig a kisebb beosztásúak. Ez mindössze fél perc, de nagyon el lehet rontani, többek között bizonytalan kézfogással, az irodába történő beeséssel vagy besomfordálással, a szemkontaktus kerülésével, beszéd helyett motyogással.

Szék, ásványvíz, cigaretta

hirdetés
Ezek után nagy eséllyel leültetnek – de az is lehet, hogy nem! Ha hellyel kínálnak, valószínűleg egyértelmű lesz hova kell ülni, ha a beszélgetés – főleg magasabb pozíciók esetén ülőgarnitúrán,kanapén zajlik, sose üljünk az ajtóval szembe, az a vezető helye. Amennyiben asztalnál a főnökkel szemben ülünk – Görög Ibolya protokollszakértő tanácsát követve – érdemes kicsit elmozdítani a széket, ezzel is jelezve, hogy egyelőre még csak ismerkedni vagyunk ott. Természetesen a laza behuppanás is erősen kerülendő. (Ha nem kínálnak hellyel, annak két oka lehet: próbálják tesztelni reakcióinkat, vagy először el akarnak vinni sétáltatni – mindkettő ritka eset, de előfordulhat. Ha az előbbiről van szó, rezzenéstelenül folytassuk állva a beszélgetést, előbb-utóbb le fognak ültetni, viszont utána érdemes elgondolkodni, valóban ott kívánunk-e dolgozni)


Meg fogják kérdezni mindjárt az elején, hogy kérünk-e valamit inni. Ennek a témának is fantasztikus „tudományos irodalma van”, legalább annyira, mint annak, hogy milyen hobbikat érdemes beírni az önéletrajzba. Mindenesetre pár hasznos tippet nem árt szem előtt tartani: ne kérjünk olyat, ami valószínűleg nincs, általában a készlet ásványvíz, kávé, rostos üdítő. A kávé nem biztos, hogy jó ötlet, ha hosszú az interjú, aktuálissá válhat a mosdó, könnyű kilöttyinteni, stb. Rostos üdítőből nem biztos, hogy olyan van, amit szeretünk, a legegyszerűbb egy szénsavmentes ásványvizet kérni, maximum otthagyjuk. Valamit viszont mindenképpen érdemes kérni, a pohárba adott esetben bele is lehet kapaszkodni, egy váratlan kérdésnél időt lehet nyerni egy korty víz elfogyasztásával.

Cigarettával komolyabb helyeken nem fognak megkínálni, de előfordulhat. Ha nem dohányzunk, egyszerűbb a kérdés, ha azonban látható, hogy a vezető erős dohányos (ez főleg kisebb cégeknél kerülhet elő), udvariasan üssük el a felajánlást azzal, hogy kicsit meg vagyunk fázva, stb. – csak nagyon kevés esetben lehet dohányozgatva tökéletes benyomást kelteni.


hozzászólások
berkalkulator az mforon
Olvasói sarok
[ 2009-03-30 ] Van értelme a szombati munkanapnak? - arató márk
"Kedves Irén! Teljesen egyetértek az írásával. Emell..."
[ 2009-02-11 ] Illemkódex konferenciákra - supahstar*
"Konferencián az otthagyott somlói galuskás tálak ellop..."
[ 2009-02-11 ] Mik a jó értekezlet titkai? - supahstar*
"Az enyém 3 órára is, bár az első 10 után már csukva va..."
További témák »
.